YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler: 1 kase orta boy Çay Çiftlik yoğurt, 1 avuç pirinç, 1-2 kaşık un, 1 yemek kaşığı nane, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 6 su bardağı su, Tuz.
Yapılışı: Tencere içerisine suyu koyup kaynatın. Kaynayan suyun içerisine pirinci koyalım ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kabın içerisine yoğurdu ve unu koyup çırpın. Yaptığımız karışımı pirincin içerisine karıştırarak yavaş yavaş dökün. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tavaya tereyağını koyup eritin. İçerisine kırmızı pul biber ve nane ilave edin. Kısık ateşte nane ve kırmızı pul biberi yakmadan 1-2 dakika pişirin. Yoğurt Çorbasını servis tabağına alıp, üzerine tereyağlı karışımdan gezdirin. Yoğurt Çorbası servise hazır. Afiyet Olsun.
2009 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri