BLOG SOSYAL MEDYA

HİNT SÜTLACI – KHEER

Malzemeler:

1/2 su bardağı basmati pirinci

150 ml. hindistan cevizi sütü

500 ml. Çay Çiftlik süt

1/2 su bardağı şeker

4 adet karanfil

250 ml. krema

Badem

Çilek

Kuru kayısı

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayın. Tüm malzemeleri bir tencerede kaynatın. Kaynama noktasına gelince altını kısın. Tencerenin kapağını kapatarak istenilen kıvama gelene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Kaplara doldurun. Biraz soğuyunca buzdolabına koyun. Badem parçaları, çilek ve kayısı kurusu ile süslenerek servis edin. Afiyet Olsun.

2035 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri

ÜRÜNLER


Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×