CEVİZLİ EKMEK
Malzemeler
50 gr. Çay Çiftlik Tereyağı ( yumuşak )
2 su bardağı un ( yarısı kepekli un olabilir)
1 su bardağından bir parmak eksik Çay Çiftlik pastörize süt.
1 su bardağı minik doğranmış ceviz.
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
150 gr. Çay Çiftlik kaşar rendesi
Yapılışı:
Un, yağ, süt, ceviz, kabartma tozu, tuzve karabiberi birlikte karıştırın. Daha sonrakaşarı ekleyin. Kulak memesi kıvamındaolana kadar un ekleyin. Pinpon topu büyüklüğündehazırladığınız küçük topları tepsiyesıralayıp 175 derecede 30-35 dakika pişiripafiyetle yiyiniz.
Afiyet olsun
1893 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri