Malzemeler:
10 yaprak lazanya yaprağı
İç Harç için Malzemeler:
1 su bardağı Çay Çiftlik tulum peyniri
2 su bardağı Çay Çiftlik çeçil peyniri
2 su bardağı Çay Çiftlik kaşar peyniri
2 su bardağı Çay Çiftlik beyaz peynir
½ bağ taze fesleğen
Beşamel Sos için Malzemeler:
2 yemek kaşığı Çay Çiftlik tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı Çay Çiftlik süt
Tuz
Beyaz Biber
Muskat rendesi
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
Üzeri için Malzemeler:
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
Yapılışı:
Tulum peynirini, kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeleyin. Taze fesleğeni ince kıyın. Bir kapta rendelediğiniz peynirler, didiklediğiniz çeçil peyniri ve fesleğeni harmanlayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyin, karıştırın. Sütü ekleyin ve kalınlaşana kadar karıştırın. Tuz, beyaz biber ve muskat rendesiyle tatlandırın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, peynirler eriyene kadar karıştırın. Cam fırın kabınızın en altına beşamel sostan biraz dökün ve yayın, ardından lazanya yapraklarını serin. Beşamel sos, peynirli iç harç ve lazanya yaprağı şeklinde bitene kadar tekrarlayın. En üstü lazanya yaprağıyla kapatın. Kalan beşamel sosu üzerine yayın. Kaşar peyniri serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin. Afiyet Olsun.