Hamuru için:
4-5 su bardağı un
2 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
yarım yemek kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su (470ml)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizzanın altına serpmek için 2 yemek kaşığı mısır unu
Üzeri için:
Rendelenmiş Çay Çiftlik Kaşar Peyniri
Sucuk, mantar, zeytin
Pizza Sosu
* 2 su bardağı domates sosu (ketçap değil)
* Veya 4 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı su karışımı
* Veya 3-4 tane rendelenmiş domates ve 1 yemek kaşığı domates salçası
Ve bu baharatlardan eklenir
Bir çay kaşığı kekik
Bir çay fesleğen
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak
Ağzını streçle kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp pizza tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz (resimdeki tepsinin boyutu 40 cm). Her iki tepsiye birer yemek kaşığı mısır unu serpiyoruz ve açtığımız hamuru üzerine yayıyoruz. Pizzanın hamuru pişerken fazla kabarmaması için çatalla her tarafını deliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Bu arada sosu ve üzerinin malzemelerini hazırlıyoruz. Yarı pişen hamuru fırından alıp üzerine sosu kaşıkla sürüyoruz ve rendelenmiş mozzerela peynirini ve diğer üst malzemeleri dizip fırının alt katında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz veya kenarları kızarıncaya kadar. Dilimlemeden önce 5 dakika dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.