Malzemeler:
1 ekmek kadayıfı (600 gr)
2 kg toz şeker, 10 su bardağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
200 gr Çay Çiftlik kaymak
Üzeri için :
Çay Çiftlik Kaymak
Toz Antep fıstığı
Yapılışı:
Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin. Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın. Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.