Malzemeler:
1 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi
Muhallebisi için:
1 litre Çay Çiftlik Süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı Çay Çiftlik Sade Yağ
1 paket vanilya (5 gram)
1 poşet krem şanti
Çikolata sosu için:
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un (silme olacak)
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Çay Çiftlik Tereyağı
Bir tutam tuz
60 gram bitter çikolata
Yapılışı:
Muhallebisini hazırlamak için, süt, toz şeker, un ve nişasta tencereye alınıp, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar tel çırpıcı ile karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerinde, kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Muhallebi kaynayıp kıvam aldıktan sonra içerisine vanilya ve margarin ilave edilip karıştırılır. Ardından ocaktan alınarak ılınmaya bırakılır. Muhallebi ılındıktan sonra içerisine toz krem şanti ilave edilip, mikser yardımı ile 4-5 dakika kadar çırpılır. Borcam tepsi içerisine, bir sıra süt ile ıslatılmış kakaolu petibör bisküvi dizilir ( aksi halde muhallebiyi dökerken kayıyor). Üzerine biraz muhallebi dökülüp güzelce yaydırılır. Muhallebinin üzerine tekrar bisküvi dizilip, bisküvinin üzerine muhallebi yaydırılır (bu aşamada bisküvileri ıslatmanıza gerek yok). Malzemeler bitene kadar bu işleme devam edilir ve muhallebili bisküvi pastası, oda ısısında iyice soğuması için bekletilir. Çikolata sosunu hazırlamak için; tereyağı ve çikolata haricindeki malzemeler tencereye alınarak karıştırılır. Daha sonra tereyağı ilave edilip ocağa alınır. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Kaynayınca, içerisine çikolata parçaları ilave edilip karıştırılır ve kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Kıvam alan çikolata sosu, ocaktan alınıp, kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğuması sağlanır. (soğuyana kadar karıştırmazsanız kabuk tutar) Soğuyan çikolata sosundan 4 yemek kaşığı kadar ayrılıp, pastanın üzerine dökülür. Hazırlanan muhallebili bisküvi pastası, soğuması için buzdolabına kaldırılır ve en az 2-3 saat dinlendirilir. Dolaptan alınan pastanın üzeri tercihe göre rendelenmiş çikolata ile süslenir. Dilimlenip servis tabaklarına alındıktan sonra, ayrılan çikolata sosu ile süslenip servise sunulabilir. Afiyet Olsun.