RAVIOLI
Malzemeler
Hamuru için: 1,5 bardak un, 2 yumurta, 1 çay kaşığı tuz
İçine: 200 gram peynir, 1 çay bardağı maydanoz, 1 kaşık sıvıyağ
Sosu için: 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 diş sarımsak rendesi, 4 domates (ya da domates sosu), Tuz, Karabiber
Hazırlanışı: Hamuru ılık suyla yoğurun, yarım saat buzdolabında bekletip 4 parçaya ayırın. İncecik açın ve kesin. İç harcını hazırladıktan sonra kestiğiniz parçaların ortasına koyup bir diğeriyle üstünü kapatın. Açılmaması için kenarlarına hafifçe bastırın. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın ve kurumaya bırakın.
Domatesleri püre haline getirin. Kızdırdığınız sıvıyağa sarımsaklı domatesleri koyup pişirin. Tuzunu biberini de ekleyip ocaktan alın. Raviolileri pişirmek için suyunuzu biraz tuz serperek kaynatın. Kaynayan suda raviolileri haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine sos dökerek servis yapın.
Afiyet olsun
1758 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri